Art, Caribbean, KAdE, Kunsthal in Amersfoort

June 1, 2012

Sheena Rose

Sheena Rose
Barbados, 1985

I am interested in the daily lives of Barbadian people, especially with what is going on in their minds.

Het werk van Sheena Rose bestaat voornamelijk uit met de hand getekende animaties, die zijn gemixt met foto’s en stripfragmenten. Haar animaties doen surrealistisch aan, met dromen en het innerlijk welzijn als onderwerp.

De focus van haar werk ligt op het dagelijks leven en dan vooral wat er in ons hoofd omgaat. Iedereen is dagelijks in het hoofd druk, zo niet onophoudelijk, bezig met gedachten, problemen, twijfels. Het hoofd staat vrijwel nooit stil.

De serie Town laat het drukke stadsleven in Bridgetown (Barbados) zien. Rose focust op het voor het oog onzichtbare dagelijks leven van de mensen die er wonen: op hun ideeën, gedachten, gevoel. Op datgene wat iedereen meest bezighoudt op een dag: alledaagse vragen, problemen: wat we allemaal nog moeten doen, verbroken relaties, hoe de rekeningen te betalen. Hoewel Rose twee verschillende steden portretteert, naast Bridgetown ook Kaapstad, blijkt wat omgaat in het hoofd in beide steden hetzelfde. Vandaar dat op de animaties niet goed is te zien om welke stad het gaat.

Town’ Bank Line, 2010 Video

more from similar articles: