Art, Caribbean, KAdE, Kunsthal in Amersfoort

May 30, 2012

Limber Vilorio

Limber Vilorio
Dominicaanse Republiek, 1972

Limber Vilorio werd geboren in de Dominicaanse Republiek (1972) waar hij nu wederom woont en werkt. Zijn carrière startte toen hij in 1987 de eerste prijs won in de Internationale Teken-competitie van Jeruzalem waar hij uit 30.000 deelnemers uit 48 landen eindigde als finalist. Hij vervolgde zijn opleiding aan de Nationale School voor Beeldende Kunsten in Sto. Domingo in datzelfde jaar, waar hij afstudeerde in 1992. Vervolgens behaalde hij in 2000 zijn graad voor architect aan de Technische Universiteit van Sto. Domingo. Tussen 2004 en 2011 woonde en werkte hij in Madrid van waaruit hij zijn internationale carrière als beeldend kunstenaar verder verdiepte.
“Mijn tekeningen verwijderen zich van het statische oppervlak en proberen zich de eigenschappen toe te eigenen van de huid. De ruimte waar mijn unitaire tekeningen elkaar ontmoeten (Nano Dibujos) refereren aan de stedelijke ruimte, de huid van de stad. Ik onderzoek de stad door haar voortdurend veranderende onderhuid waar een toenemend duurzame gemeenschap haar sporen achterlaat. Mijn filosofie is dat uiteindelijk alles naar de oppervlakte komt; hetgeen eruit ziet als de diepte die de oppervlakte ondersteunt. In de termen van de fenomenologie: botten en zelfs de geest zijn lagen van de huid. Niets is diep. Waarmee ik niet zeg dat alles simpelweg kunstmatig is. In tegendeel zelfs; in de afwezigheid van diepte wordt alles oneindig complex...”

Skin’s City Series, 2008 Papier, polyester, hars, plexiglas, 100 x 100 cm (2 cirkels)

Foto: Mike Bink Met Limber Vilorio en zijn werk. Skin’s City Series, 2008 Papier, polyester, hars, plexiglas, 100 x 100 cm (2 cirkels)

more from similar articles: